Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

V lednu zdraží v Klatovech voda. Od května ale bude levnější než letos

12.12.2019 9:59

Po Plzni chystá zdražení vodného a stočného i druhé největší město v kraji. Obyvatelé Klatov si od ledna mírně připlatí, od května ale cena opět klesne.

voda ilustrace QAP_CZ (10)

Zdražení vodného a stočného schválili na svém posledním jednání zastupitelé Klatov. Od 1. ledna příštího roku se jeho cena mírně navýší na 67,42 korun za metr krychlový, což je o 2,3 procenta více než nyní.

"Současná cena 65,90 Kč/m3 včetně DPH patří k těm nižším v rámci celé České republiky,“  sděluje místostarosta Klatov Václav Chroust s tím, že důvodem zdražení je nárůst cen vstupů.  

Dobrou zprávou pro Klatovany je, že od 1. května za vodné a stočné ušetří. "Od 1. května 2020 dojde ke snížení sazby daně z přidané hodnoty. Cena vodného a stočného se tak sníží na 64,50 Kč/m3 tj. o 2,1 procenta oproti ceně v letošním roce. Výše nájemného, jež město inkasuje od provozovatele vodohospodářské infrastruktury, zůstává nezměněna a bude po celý rok 2020 stejná jako v letošním roce,“ dodává Václav Chroust.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT