Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni vzniknou byty pro důchodce, kteří "neutáhnou" nájem za velké bydlení!

11.09.2014 17:03

Podmínkou pro získání malého bytu v domě v Zábělské ulici  v Plzni na Doubravce je důchodový věk. Jednat by se mělo o seniory, kteří mají vysoké náklady na bydlení ve velkých bytech a nájem "neutáhnou".
 

DSC03584

Důchodci, kteří mají problémy s placením nájmů ve velkých bytech, si můžou polepšit. Plzeňští radní dali zelenou projektu, díky kterému mohou senioři získat byty v domě v Zábělské ulici na Doubravce. Tam by platili pouhých 50 korun za metr čtvereční. Rekonstrukce bytů v domě č. 43 by měla skončit nejpozději do konce roku a vyjde na 2 až 3 miliony.

,,Původně dům sloužil jako ubytovna pro rodiny a matky s dětmi v těžké životní situaci, ale jednalo se většinou o neplatiče, tak jsme se rozhodli, že byty zrekonstruujeme a poslouží lidem, kteří mají problémy s placením nájemného ve velkých bytech. Umře třeba jeden z manželů, děti odešly z domova atd. a lidé už nájem za velký byt neutáhnou," prozradil po jednání RMP náměstek primátora Miloslav Šimák. 

Případní zájemci se už můžou hlásit. Hlavním požadavkem je důchodový věk.

,,Hlavním požadavkem je důchodový věk nebo alespoň musí mít dva roky před odchodem do důchodu. Musí to být lidé v nájemních bytech, ať už městských nebo soukromých. Lidé nesmí mít byt v osobním vlastnictví. Pokud se přihlásí, musí plňovat i další podmínky, které vyplývají ze schválené směrnice," potvrdil QAPu Miloslav Šimák.

V třípodlažním domě v Zábělské ulici 43 je seniorům k dispozici 20 bytů a noví nájemníci zaplatí za garsonky, byty 1+1 nebo 2+1 50 korun za jeden metr čtverční měsíčně. Žadatelé by měli být soběstační. Už jen proto, že v domě není výtah. Byty jsou nevybavené a doba nájmu je 12 až 23 měsíců s obnovou vždy na další rok.

Více informací získáte zde.

FOTO:Ilustrační QAP.CZ
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT