Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

ČHMÚ varuje: Region zasáhne silný vítr, hladiny řek půjdou nahoru

21.02.2017 15:01

Meteorologové přece jen nakonec vydali výstrahu ohledně silného větru, který zasáhne Plzeňský kraj. Krom toho se budou zvedat hladiny řek kvůli vydatným srážkám.

Plzeň - Doudlevce (4)

Kvůli silnému větru a také hrozícím hladinám řek varovali meteorologové už od víkendu. V úterý pak skutečně výstrahu vydali. Povodňová bdělost platí pro Plzeňský kraj až do odvolání.

"Jihozápadní až západní vítr bude ve středu (22. 2.) ráno v Čechách zesilovat na čerstvý 6 až 11 m/s, místy s nárazy 20 až 25 m/s (70 až 90 km/h). Na horách bude vát silný vítr, který v nárazech může přesáhnout i 30 m/s (110 km/h). Vítr bude ve středu večer od severu zvolna slábnout. Silný nárazový vítr očekáváme i ve čtvrtek (23. 2.) a v pátek (24. 2.)," informoval ČHMÚ.

Vydatné srážky by se měly objevit ještě v průběhu středy a také v noci na čtvrtek na Šumavě.  "V důsledku oteplování a tání sněhové pokrývky v kombinaci s dešťovými srážkami a silným větrem jsou hladiny vodních toků na vzestupu," upozorňují meteorologové.

Podle výhledů to nicméně naštěstí zatím přímo na povodně nevypadá. ČHMÚ nicméně bude výstrahu v příštích dnech aktualizovat.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT