Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Prošlé a plesnivé potraviny prodávalo i tachovské Tesco

17.02.2012 10:25

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce odhalili ve čtvrtek 16. února v tachovském Tescu prošlé potraviny a dokonce i sýry napadené plísní.

ilustrační foto Tesco

Kontroly Státní zemědělské a potravinářské inspekce přinesly nepěkné výsledky. U řady prodejců odhalily prošlé nebo i plesnivé potraviny, jedním z nich je i tachovské Tesco!

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) "Při běžných kontrolách našli inspektoři další potraviny nabízené s nesprávně vyznačeným nebo prošlým datem použitelnosti. Inspekce zakázala tyto výrobky dále prodávat a s prodejci zahájí správní řízení o uložení pokut," informovala ve čtvrtek 16. února SZPI s tím, že původní data použitelnosti zjistila kontrolou dokumentace, původních balení a etiket.

Mezi nepoctivé prodejce se zařadilo i Tesco v Sokolovské ulici v Tachově, kde inspektoři našli Krůtí šunku standard s původní dobou použitelnosti do 14. února s prodejcem nově nalepenou etiketou do 15. února a prodávanou ještě 16. února. V prodeji stále zůstávaly také sýr Mild Red Cheddar Blok, který měl dobu použitelnosti do 13. února a již byl napaden plísní, a také Šunka Zvonarka nejvyšší jakost a Feferonový salát volný, které měly dobu použitelnosti do 14. února.

"Vzhledem k těmto i předcházejícím zjištěním o manipulaci s datem použitelnosti nebo dobou minimální trvanlivosti u některých prodejců věnujeme zvýšenou pozornost kontrolám zboží, které je krájeno nebo děleno přímo v prodejnách," poznamenal mluvčí SZPI Michal Spáčil.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
PK právník pracovní místo
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT