ČOI varuje. Většina bazarů a zastaváren v regionu porušuje zákon

10.10.2017 19:34

V západních Čechách je situace nejhorší z celé republiky. Inspekce odhalila nedostatky u téměř devadesáti procent provozoven. Celorepublikový průměr je přitom padesát procent.

IMG_1130

Výsledky kontrol bazarů a zastaváren ve druhém čtvrtletí letošního roku jsou alarmující. V Plzeňském a Karlovarském kraji zamířili pracovníci České obchodní inspekce do 14 provozoven, nedostatky odhalili ve 12 z nich, což odpovídá 85,7 procenta.

Nejčastěji obchodníci neinformovali o podmínkách reklamace a nevyznačili v dokladu o zakoupení, že se jedná o výrobek použitý nebo s vadou.

V celé republice zkontrolovali inspektoři 119 provozoven  a porušení zákonů zjistili u 59 z nich, tedy u padesáti procent.  "Česká obchodní inspekce bude v kontrolách i nadále pokračovat, jelikož výsledky potvrdily u poloviny provozoven nedostatky. Za dlouhodobý pozitivní trend lze považovat, že ani v tomto čtvrtletí inspekce nezjistila porušení zákona č. 247/2006 Sb., o omezení provozu bazarů a zastaváren v noční době, tj. od 22.00 do 06.00 hodin, kdy je přijímání do zástavy, nákup a prodej veškerých použitých výrobků a výrobků bez nabývacích dokladů, zakázán,“ říká ústřední ředitel České obchodní inspekce Mojmír Bezecný.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy