Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Další nemocnice ruší zákazy návštěv. Lidé by ale měli být dál obezřetní

27.02.2019 13:57

I když chřipka a respirační onemocnění dál trápí řadu lidí v regionu, o epidemii už se nejedná. Jednotlivé nemocnice v kraji tak ukončují opatření ohledně zákazu návštěv.

IMG_1241

V tomto týdnu už postupně ukončily zákazy návštěv nemocnice v Domažlicích a také Fakultní nemocnice Plzeň (více se dočtete v článku zde). nyní se k nim přidávají další zdravotnická zařízení.

"Stodská nemocnice k dnešku ukončila zákaz návštěv na interním oddělení a interní JIP, kde byly návštěvy hospitalizovaných pacientů omezeny od  11. února," potvrdil mluvčí Nemocnic Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

Každopádně lidé by při návštěvách u svých blízkých v nemocnicích měli být dál ohleduplní. "I když jsou návštěvy umožněny bez omezení, apelujeme nadále na návštěvníky, aby se chovali zodpovědně a v případě příznaků virózy či chřipky návštěvu nemocných raději odložili, popřípadě aby si při kontaktu s nemocnými zakrývaly ústa a nos například papírovým kapesníkem a při návštěvě nemocnice důsledně dodržovali hygienu rukou," dodává Jiří Kokoška.

Ještě v příštích dnech bude platit zákaz návštěv v Psychiatrické nemocnici v Dobřanech. Už ale jen do víkendu. "Od pondělí 4. března budou opět povoleny návštěvy v Psychiatrické nemocnici v Dobřanech. Jednotlivá oddělení mohou mít nadále podle lokální situace omezený návštěvní režim, je proto vhodné se předem telefonicky domluvit. Žádáme všechny, aby brali ohled na úpravu režimu jednotlivých oddělení, odložili návštěvu v případě příznaků respiračního onemocnění a zkrátili návštěvy na pokojích pacientů," říká mluvčí nemocnice Libor Panoš.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství