Nový přivaděč ulehčí hlavnímu tahu na trase Plzeň- České Budějovice

02.11.2010 19:33

V úterý 2. listopadu byl otevřen další přivaděč, který má ulehčit dopravě v Plzni. Hlavně tahu na trase České Budějovice - Plzeň. Přišel zhruba na 280 milionů korun.

práce na silnici

Otevření dalšího přivaděče v úterý 2. listopadu má přinést odlehčení dopravě v Plzni a to na hodně frekventované Nepomucké na Slovanech. Ta je z části hlavním tahem na trase Plzeň - České Budějovice.

Nový přivaděč je vlastně silnice první třídy I/20 mezi ulicemi K dráze a Jasmínová. Jde o v pořadí už pátý přivaděč k dálnici, který ve své délce asi třičtvrtě kilometru přišel na 280 milionů korun. Z toho 230 milionů dal kraj a zbytek město. Tato čtyřproudovka jela ve zkušebním provozu už od srpna. Její stavba trvala 2,5 roku bez přerušení.

Kam dál?

Výhledově bude průtah, tedy silnice I/20, propojen až k Rokycanské ulici, která je hlavní tah na Prahu, a následně až na Studentskou ulici a bude pokračovat k současné silnici I/20 na Karlovy Vary. Nová trasa silnice I/20 prochází průtahem Plzní převážně mimo obytnou zástavbu v souběhu s železniční tratí.

ŘSD ještě buduje v Plzni poslední dálniční přivaděč Tyršův sad - Sukova za 790 milionů Kč a obchvat Nové Hospody za zhruba půl miliardy korun. Obě stvaby by měly končit na podzim 2011.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24