Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Hledá se Alej roku, v Plzeňském kraji můžete hlasovat pro deset přírodních krás

23.11.2020 10:27

Tisíce kilometrů našich silnic, polních cest, ulic i parkových promenád lemují aleje stromů. Poskytují nám místo k procházkám i odpočinku. Patří ke zdravé a fungující krajině.

soutěž aleji7
soutěž aleji1soutěž alejisoutěž aleji2soutěž aleji4soutěž aleji5soutěž aleji6soutěž aleji7soutěž aleji8soutěž aleji3soutěž aleji9

Plzeňský kraj zastupuje v soutěži deset alejí. Hlasovat pro ně můžete až do 7. ledna 2021. "Hledejte s námi nejkrásnější  aleje a stromořadí, upozorněte na ty, kterým hrozí zánik, a představte nám mladé aleje, které jste vysadili, a o které budete pečovat i v příštích letech. Nezáleží, zda jde o aleje známé, neznámé, vzrostlé, mladinké, ve městech, v krajině, kolem silnic nebo turistických tras. O vítězství může rozhodnout mimořádná krása, silný příběh, snaha místních lidí o záchranu nebo odhodlání lokálních patriotů uspět v konkurenci z celé republiky," uvádí se na stránkách soutěže.

A pro jaké aleje Plzeňského kraje můžete hlasovat?

Alej u hradu Volfštejn

Lipová alej u Prašného Újezda

Týnecká ovocná alej

Tátova ořechová alej

Alej mládí u Chudenic

Hudlická alej

Alej Chynín - Radošice

Studánecká alej paměti

Alej u minerálního pramene v Tachově

Kaštanová alej ke kapli Sv. Felixe

Foto: oficiální stránky soutěže alejroku.cz

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT