QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak bude o víkendu? Varování před požáry stále platí

22.07.2022 17:48

Také o víkendu můžeme počítat v Plzeňském kraji s vysokými teplotami. Pozor ale na bouřky! Český hydrometeorologický ústav navíc stále varuje před vznikem požárů.

Bolevák

Meteorologové slibují na víkend stále velmi vysoké teploty, ale také bouřky. Nebezpečí požárů platí v celém regionu až od odvolání.

V sobotu mají teploty dosáhnout 29 °C, na horách 24 °C. Počítat musíme i s bouřkami, na některých místech mohou být silnější. A to zejména odpoledne. K večeru už má oblačnost ustupovat. V neděli bude v Plzeňském kraji spíše jasno, teploty opět vysoké, až 31 °C.

Podle nejnovější předpovědi má být tropické opět pondělí, teploty až 34 °C. V polovině dalšího týdne by pak měly klesnout na 26 °C. Ke konci týdne už se zase ale znovu oteplí.

ČHMÚ varuje stále před pořáry. Velké riziko požárů je v celém Plzeňském kraji až do odvolání. Hasiči v posledních dnech zasahují u několika požárů denně. Většinou hoří suchý porost v lese nebo na poli. Velmi náročný den zažili hasiči ve středu 20. července. Požáry zasáhly hned několik míst v regionu a způsobily obrovské škody. Více jsme psali ZDE.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT