QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci se potýkali s dalšími bezdovmoci v centru Plzně - FOTO

08.09.2016 11:31

Pomočená žena se staženými kalhotami a pod ní kaluž. Takový obrázek se naskytl lidem na Anglickém nábřeží v Plzni. K dvojici bezdomovců museli vyjíždět nakonec strážníci.

121116_1

Další problémy s bezdomovci museli řešit strážníci v centru Plzně během středy. Už ráno se muž se ženou povalovali na zídce na Angliickém nábřeží a obtěžovali kolemjdoucí. Odpoledne se pak jiný muž vymočil přímo u diváků představení v Kopeckého sadech.

"Muž i žena, kteří byli na místě zastiženi, nebyli pro strážníky žádnou neznámou, znali je dobře z předchozí činnosti. Dvojice ležela na papírových kartonech a kolem sebe měla poházené odpadky. Navíc žena byla ještě pomočená a pod sebou měla kaluž, která tekla ještě dál na chodníku, a z kalhot jí koukalo holé pozadí. Zatímco s osmapadesátiletým mužem strážníci vyřešili záležitost v blokovém řízení, případ devětapadesátileté ženy putuje k dořešení správnímu orgánu," říká k prvnímu z případů mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

V podvečer pak museli strážníci řešit ne zrovna příjemnou situaci v Kopeckého sadech. "Jednapadesátiletému známému muži bez domova zřejmě vůbec nevadilo, že tu probíhá hudební vystoupení, okolo posedává spoustu lidí a šel se vymočit za pomník Martina Kopeckého. Své jednání pak strážníkům odůvodnil tím, že prostě potřeboval a nenapadlo se ho vůbec rozhlížet po lidech, kterým by to to vadilo," dodává mluvčí městské policie. Také tento případ poputuje k přestupkové komisi.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT