Nová týdenní předpověď: Mraků a srážek se zatím nezbavíme

09.03.2017 7:01

Podle nových týdenních výhledů meteorologů nás bude i v příštích dnech provázet spíš oblačná obloha a chybět nebudou ani srážky. Deštníky bychom tak rozhodně neměli odkládat!

FOTO_QAP_CZ (3)

Podle nové týdenní předpovědi do 16. března bychom měli i dál počítat spíš s oblačnou oblohou a také přeháňkami nebo deštěm. Teploty už ale dolů nepůjdou, pohybovat by se měly i dál přes den okolo 10 stupňů.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, počítat musíme s občasným deštěm nebo přeháňkami. Během dne by mohly srážky ustávat a objevit by se mohla i polojasná obloha. Teploty se přes den dostanou mezi 7 až 11 stupňů.

V pátek nás čeká spíš proměnlivá oblačnost, na většině území se budou vyskytovat přeháňky, které by od středních poloh mohly být i sněhové. V noci naměříme +4 stupně až 0, přes den pak 6 až 10 stupňů.

Sobota přinese zpočátku polojasnou oblohu až skoro jasno. Během dne ale bude  od severozápadu přibývat oblačnosti a postupně dorazí i déšť. Nejnižší noční teploty klesnou mezi +1 až -3 stupně, nejvyšší denní vystoupí mezi 6 až 10 stupňů.

Neděle i pondělí budou ve znamení oblačné až zatažené oblohy, místy se bude objevovat déšť nebo přeháňky, nad 1000 metrů by mělo jít o srážky sněhové. V noci naměříme +3 až -1 stupeň, přes den pak opět 6 až 10 stupňů.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Většinou oblačno, místy občas déšť nebo přeháňky. Od středních poloh srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 10 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT