QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Platí výstraha na mrznoucí mlhy, od rána už třicet nehod

01.01.2020 17:30     01.01.2020 21:19

Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu, pozor si musíte dát na mrznoucí mlhy. Ohrožují hlavně řidiče. Policie v Plzeňském kraji řešila už tři desítky nehod.

5

Výstraha před jevem mrznoucí mlhy platí od 1. ledna 18:00 do 2. ledna 10:00 hodin. V Plzeňském kraji se týká následujících měst - Blovice, Domažlice, Horšovský Týn, Klatovy, Kralovice, Nepomuk, Nýřany, Plzeň, Přeštice, Rokycany, Stod, Stříbro, Tachov.

„Večer a v noci na čtvrtek se v polohách pod 400 m budou vytvářet četné mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost, které se ojediněle udrží po celý čtvrteční den. Snížená dohlednost, nebezpečí tvorby námrazy. V mlze je nutno snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně. Déletrvající mrznoucí mlhy mohou vést k tvorbě námrazy na komunikacích s nebezpečím smyku,“ uvádí ČHMÚ.

Nicméně řidiči bourají po celý den. Také kvůli náledí... "Od dnešního rána přijali policisté na operačním středisku tři desítky oznámení o dopravních nehodách. Nejčastější příčinou byla dle všeho nepřiměřená rychlost v kombinaci s náledím," upřesňuje mluvčí policie Ivana Jelínková. 

Policisté apelují na řidiče, aby byli na silnicích opatrní a přizpůsobili rychlost povětrnostním podmínkám na silnicích.

"Aktuálně policisté řeší dopravní nehodu na komunikaci I/26 ve směru od Plzně na sjezdu na obce Kyšice a Starý Plzenec. K dopravní nehodě došlo pár minut před půl sedmou večer. Jedno osobní vozidlo havarovalo do příkopu a skončilo na střeše, přitom zachytilo další osobní vozidlo, které jelo ve stejném směru a zároveň v těchto místech narazilo osobní vozidlo do posypového vozu. Sjezd je v tuto chvíli uzavřen a bude uzavřen zhruba do 22 hodin," uvedla mluvčí policie po 20. hodině.

Také za nehodou na komunikaci I/26 v Holýšově, která se stala v podvečer, je nepřizpůsobení rychlosti. "Žena osobního vozu při předjíždění dle všeho nepřizpůsobila rychlost vozu povaze a stavu vozovky, vozidlo dostalo smyk a narazilo do protijedoucího vozidla. Provoz byl na komunikaci uzavřen na cca deset minut, poté byl řízen policisty kyvadlově," doplnila tisková mluvčí policie Ivana Jelínková.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24