QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie spustí speciální kontroly na silnicích! Připojí se k akci "Edward"

17.09.2018 8:01

Policie se letos poprvé připojí k mezinárodnímu projektu "Edward". Ve středu 19. září se tak chystají speciální kontroly. Přinášíme podrobnosti!

ilustrační foto_QAP foto (21)

Europe Day Without Road Death, zkráceně "EDWARD“, se do češtiny překládá jako "Evropský den bez úmrtí na silnici“. V letošním roce se do projektu připojí i Policie České republiky. Akce je součástí Evropského týdne mobility už od roku 2016. U nás se poprvé akce spustí v tomto týdnu, konkrétně ve středu 19. září.

Autorem projektu je agentura TISPOL, Evropská síť dopravních policií se sídlem v Manchesteru ve Velké Británii, která se zabývá chováním účastníků silničního provozu. Policie České republiky je jejím členem. 

"Cílem projektu je zastřešit a zvýšit povědomí o akcích organizací zabývající se bezpečností silničního provozu a tím i výrazně a trvale snížit počet úmrtí a vážných zranění na evropských silnicích. Aktivita je v souladu s hlavními cíli Národní strategie bezpečnosti silničního provozu v České republice do roku 2020, kde Policie ČR společně s dalšími subjekty přispívá svojí činností ke snížení smrtelných následků dopravních nehod," informovala Zuzana Pidrmanová, koordinátorka prevence kriminality policejního prezidia.

"Policie ČR provádí v rámci výkonu své služby i prevenci a osvětu u všech účastníků silničního provozu. V daném období se do projektu aktivně zapojíme realizací dopravně bezpečnostní akce TISPOL, která bude probíhat na území celé České republiky, se zaměřením na neoprávněné používání hovorového a záznamového zařízení řidičem během jízdy. Právě nevěnování se plně řízení vozidla je jedna z hlavních příčin všech dopravních nehod, včetně těch s tragickými následky,“ říká policejní prezident Tomáš Tuhý.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT