Přepravci v Plzeňském kraji se připravují, očekávají vánoční nápor

26.10.2020 11:44

Vánoce se blíží, většina obchodů je zavřená a lidé už pokukují, jakým dárkem by udělali radost svým blízkým na Vánoce. Přepravní dopravci letost očekávají mnohem větší nápor než v loňském roce.

nakupy silvestr FOTO QAP

Adventní období se blíží. Letošní první adventní neděle bude už 29. listopadu.

Přepravní společnosti v nadcházejících týdnech očekávají značný nápor. Lidé čím dál více při pořizování vánočních dárků využívají možnosti objednat zboží na internetu a následně si jej nechat zaslat.

Vzhledem k vládním opatření, kdy jsou některé obchody zavřené, lidé nechtějí chodit do velkých nákupních center, kde hrozí vyšší riziko nakažení koronavirem, je dost pravděpodobné, že letos budou lidé výhod objednání zboží na internetu využívat ještě více.

Proto letos vánoční dárky poputují do domovů nejčastěji pomocí dopravního přepravce.

I mezinárodní balíkový přepravce GLS posiluje před hlavní sezónou svoji síť v Plzeňském kraji. "Z toho důvodu jsme přestěhovali provoz regionálního depa v Plzni do modernějších a větších prostor," uvedla Markéta Kabuďová z GLS.

Společnost očekává mnohem větší zájem o jejich služby než tomu tak bylo v uplynulých letech. "Společnost GLS v České republice reaguje na neustále rostoucí poptávku po spolehlivé balíkové přepravě. Plzeň je jednou z lokalit, kde GLS letos do posílení kapacity a modernizace provozu investovala. V nastávající vánoční sezóně, která je letos silně ovlivněna pandemií COVID, očekáváme až dvojnásobek přepravovaných zásilek ve srovnání s rokem 2019,“ komentuje přestěhování depa Pavel Včela, ředitel GLS Česká republika.

Foto: Qap.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy