Série nehod v regionu! U Třemošné skončil autobus v příkopu - FOTKY

13.01.2017 8:07     13.01.2017 13:16

Na mnoha místech regionu pokryla silnice ledovka, velké problémy dělá i silný vítr a řada nehod. U Třemošné skončil po střetu s autem v příkopu autobus.

Řidiči v tomto týdnu zažívají hodně krušná rána na silnicích. Ani páteční ráno nebylo výjimkou. Provoz na mnoha místech zkomplikovala ledovka a také silný nárazový vítr.

Nejspíš nejvážněji vypadala nehoda, ke které došlo na hlavním tahu u Třemošné, kde skončil po střetu s autem v příkopu na boku autobus. "Podle zatím zjištěných skutečností dvacetiletá řidička při průjezdu zatáčkou nepřizpůsobila rychlost jízdy povaze a stavu vozovky a na mokré komunikaci se střetla s projíždějícím autobusem, ve kterém se přepravovalo celkem 10 cestujících. Autobus následně skončil v příkopu," říká k nehodě mluvčí policie Pavla Burešová s tím, že silnice se musela směrem od křižovatky U Diany na Třemošnou přechodně uzavřít.

Nehoda se ale naštěstí obešla bez vážnějších následků. "Na místo jsme vyjížděli, nicméně nehoda se obešla bez zranění," doplnil mluvčí záchranky Martin Brejcha s tím, že záchranka zasahovala i u dalších nehod. ve všech případech šlo ale naštěstí jen o lehčí zranění.

Nehody ovšem hodně zkomplikovaly provoz. Série bouraček se řešila na Rokycansku, kde skončilo u Oseka auto ve stromu, u Hrádku se střetl autobus s osobním autem a u Mirošova dvě osobní auta. U Dobříva pro změnu uvízl kamion. K nehodám ale vyjížděli i policisté k obci Útušice u Plzně, kde se srazila dvě auta. U Dýšiny se střetly dva náklaďáky.

Ledovka a silný vítr komplikují provoz po celém kraji...

Problémy byly od rána hlášené v podstatě ze všech částí regionu. Nejvíc nejspíš ledovka pokryla silnice na Domažlicku, ale také na Rokycansku. Velké komplikace způsoboval i silný nárazový vítr. Na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary měly velké problémy kamion na území Karlovarského kraje. Vítr ale dělal problémy i na dálnici D5 a na severním Plzeňsku, kde se tvořily i sněhové jazyky.

V průběh dopoledne musela policie řešit další nehody. Nejhorší situace byla na severním Plzeňsku, kde se uzavřela silnic u Bezvěrova. V Kralovicích havarovalo nákladní auto a hlavní tah I/27 se musel také uzavřít. Na stejné silnici ve Výrově došlo pro změnu k nehodě hned tří aut.

Zapadlá auta kvůli sněhovým jazykům uzavřela silnici mezi Bezvěrověm a Úterým.

FOTO: ZZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT