Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

V kraji hrozí silný vítr i náledí. Meteorologové vydali výstrahy

16.01.2022 20:05     17.01.2022 17:25

Silný vítr dorazil do celého Česka. Výstraha před větrem platí v některých částech Plzeňského kraje po celé pondělí. Meteorologové varují také před tvorbou náledí, to hrozí od pondělního večera do úterního rána.

DSC_0636

Výstraha před silným větrem platí v pondělí 17. ledna od 10:00 do 19:00 hodin.

Výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav a bude platit Plzeňském kraji pro Blovice, Horažďovice, Klatovy, Kralovice, Nepomuk, Rokycany a Sušice. Půjde o čerstvý západní až severozápadní vítr, místy s nárazy 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h). Později odpoledne a večer bude od severu slábnout. Meteorologové upozorňují, že kvůli větru může docházet k poškození stromů.

V celém Česku včetně Plzeňského kraje hrozí také tvorba náledí. Výstraha před náledím platí od pondělí 17. hodiny do úterní 8. hodiny ráno.

"Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně," uvedli meteorologové.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT