Vánoční stromky odkládejte ke kontejnerům. V kraji startuje jejich svoz

06.01.2020 10:27

Obyvatelé měst a obcí v Plzeňském kraji se od dnešního svátku Tří králů začínají ve velkém zbavovat vánočních stromků. Zmizí i vánoční strom z plzeňského náměstí Republiky. 

stromek

Místa, kam mohou občané odkládat stromky, se v jednotlivých městech liší. Obyvatelé Plzně by měli stromky nechat u kontejnerů na tříděný odpad.

"Vánoční stromky zbavené ozdob odkládejte vedle nádob na separovaný odpad, svoz bude probíhat postupně,“ sděluje svozová firma Čistá Plzeň.

Během tohoto týdne zmizí i vánoční strom z náměstí Republiky v Plzni. "Úklid stromu z náměstí potrvá zhruba jeden den. Strom necháme jako každý rok rozštěpkovat a potom skončí v teplárně," doplňuje vedoucí Úseku lesů, zeleně a vodního hospodářství plzeňského magistrátu Richard Havelka. 

V Rokycanech mohou obyvatelé sídlišť nechávat odstrojené stromky vedle popelnic nebo kontejnerů na směsný odpad.

"V případě rodinné zástavby lze stromky odkládat ke kontejnerům na tříděný odpad. Hromadné svozy stromků začínají dnes a pro město je zajišťuje společnost Rumpold-R Rokycany, s.r.o. Pokračovat budou pravidelně dvakrát týdně až do konce ledna, poté se budou zbývající stromky svážet individuálně. Shromážděné stromky se naštěpkují,“ říká místostarosta Rokycan Jan Šašek a připomíná, že umělé stromky, které už dosloužily, patří do sběrného dvora.

V Domažlicích mohou občané vyhazovat stromky do speciálních kontejnerů. Pracovníci technických služeb už je rozvezli na devět míst ve městě. "Do kontejnerů patří výhradně vánoční stromky a je zakázáno do nich ukládat jiný odpad,“ sděluje za město Josef Babor.

Stanoviště kontejnerů najdou obyvatelé Domažlic na parkovišti v Petrovické ulici, v horní části parkoviště v ulici 28. října, na dvou místech v ulici Kosmonautů, u garáží v Palackého ulici, v Mánesově ulici u pošty a u křižovatky s Kunešovou ulicí, ve Dvořákově ulici a v Ladově ulici.

FOTO: město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24