Víkend přinese ochlazení a déšť, oteplení přijde opět příští týden

16.03.2017 7:01

I když v pátek se teploty dostanou místy až na 18 stupňů, víkend přinese poměrně znatelné ochlazení a také déšť. Oteplovat by se mělo až v průběhu příštího týdne.

nebe QAP FOTO

Ve čtvrtek nás čeká ještě většinou polojasno a teploty odpoledne mezi 10 a 14 stupni. V pátek bude jasno nebo skoro jasno ještě zpočátku dne, postupně ale bude přibývat oblačnost a dorazí i přeháňky nebo déšť. Ojediněle by se mohly objevit dokonce bouřky. V noci naměříme +2 až -2 stupně, přes den vystoupí teploty až mezi 14 a 18 stupňů.

V sobotu už bude ale převážně zataženo, občas se objeví déšť a na horách by mohlo i sněžit. Foukat by navíc měl silný nárazový vítr. Nejnižší noční teploty budou mezi 5 až 1 stupněm, denní mezi 5 až 9.

Neděle přinese zpočátku proměnlivou oblačnost, místy s přeháňkami, které budou na horách četnější. Postupně bude zataženo. V noci klesnou teploty mezi 6 až 2 stupně, při zmenšené oblačnosti budou kolem nuly. Během dne se teploty dostanou mezi 8 až 12 stupňů.

V pondělí nás čeká zataženo až oblačno, občas déšť. V průběhu dne bude ale srážek ustávat a ubývat bude i oblačnost. Noční teploty se budou pohybovat mezi 8 až 4 stupni, denní mezi 11 až 15.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Zpočátku polojasno, ojediněle přeháňky. Postupně přibývání oblačnosti a srážek. Nejnižší noční teploty 7 až 2 °C, zpočátku při zmenšené oblačnosti až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy