Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Výlovy rybníků odstartovaly! Došlo na Dolejší Kařezský rybník - FOTKY

23.10.2018 12:56

Výlovy rybníků k podzimu nedomyslitelně patří. Ačkoliv letošní sucho rybářsům radost neudělalo, výlovy se přece jen rozeběhly. V úterý obsadili rybáři Dolejší Kařezský rybník.

5
521347689

Výlovy rybníků v regionu jsou v plném proudu. Už o víkendu se například výlov odehrál v Sytně na Tachovsku a rybáři jsou v akci i v těchto dnech. V úterý se začalo lovit také v soustavě Kařezských rybníků.

Soustava čtyř Kařezských rybníků je jedinečnou přírodní památkou. V úterý vzali rybáři útokem Dolejší Kařezský rybník, který je s rozlohou 23 hekatrů největší ze soustavy. Spolu s Hořejším kařezským rybníkem napájí Zbirožský potok. Jednou z jeho největších zajímavostí je železniční trať, která ho přetíná a rozděluje na dvě části.

V tomto týdnu dojde i na další výlovy v rámci Plzeňského kraje. Ještě v úterý se loví v rybníku Široký u obce Oselce. Ve středu bude na řadě Lužanský v Lužanech, ve čtvrtek pak rybáři vyrazí k rybníku Hnačov a ve Hnačově se bude výlov konat také v sobotu 27. října. Přehled nadcházejících výlovů najdete zde.

FOTO: Jaroslav Kreisinger

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT