QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Taxikář střílel po zákaznících, kteří mu odmítli zaplatit - FOTO

12.07.2021 18:30

O víkendu došlo k potyčce mezi taxikářem a zákazníky, které vezl. Ti mu odmítli zaplatit a dali se na útěk. Naštvaný taxikář vytáhl zbraň a třikrát po nich vystřelil.

taxi

V noci ze soboty na neděli krátce po čtvrté hodině přijala hlídka městské policie oznámení, že v prostoru tramvajové zastávky v Pražské ulici došlo ke střelbě ze střelné zbraně. Střelcem měl být taxikář, který dle oznamovatele střílel do skupiny osob.

Hlídka městské policie právě projížděla Americkou třídou, kde na kruhovém objezdu spatřila právě jedoucí vozidlo taxi, které odpovídalo popisu. Řidič vozidla taxi okamžitě reagoval na výzvu k zastavení. Poté mu strážník sdělil, z jakého důvodu byl zastaven. Jednatřicetiletý taxikář uvedl: „Jo, střílel jsem, protože jsem vezl zákazníky, kteří mi nezaplatili a místo placení se dali na útěk. Použil jsem zbraň, abych je zastrašil a přinutil je zastavit.“

"Dle dalšího vyjádření osoby nejprve předstírali, že se na částku společně složí, ale pak se dali na útěk. Řidič vytáhl svoji plynovou pistoli a za prchajícími osobami 3x vystřelil, 2x do vzduchu a třetí výstřel byl směřován ve směru prchajících osob. Ve zbrani byly dle jeho sdělení první dva náboje akustické a třetí byl slzotvorný. Ani to však neplatící zákazníky nezastavilo," uvedla mluvčí policie Veronika Kuchynková.

Taxikář se vrátil do vozidla a při pronásledování se setkal s hlídkou PČR, které sdělil, že pronásleduje osoby, které mu nezaplatily za jízdu. Hlídka PČR mu pomohla osoby zadržet a poté došlo k uhrazení dlužné částky. Tím se celá věc pro řidiče TAXI služby uzavřela. Jenže policistům nesdělil, že po neplatičích střílel. Strážníkovi uvedl, že zbraň má ve vozidle a následně ji spontánně vyndal na kapotu svého vozu. Po konzultaci operačního oddělení policie s hlídkou policie, která pomohla zadržet neplatící osoby byla hlídka městské policie požádána, aby na místě s taxikářem setrvala do příjezdu PČR, která si celou věc následně převzala k dalšímu šetření.

 

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT