Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 11:10

Region zasáhly bouřky!

Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Rodičky už mohou od 9. listopadu opět využívat porodnici ve Stodu

05.11.2020 11:12

Gynekologicko-porodnické oddělení Stodské nemocnice obnoví v pondělí po krátkodobém uzavření provoz porodnice. Těhotné ženy začne přijímat k porodům opět 9. listopadu v šest hodin ráno.

Stodská nemocnice

Péči a zdravotnické služby bude porodnice poskytovat v plném rozsahu jako před omezením. Stejně tak i gynekologická část celého oddělení, která je ale k dispozici pro akutní pacienty po celou dobu. Při porodech bude standardně umožněna přítomnost otce.

Gynekologicko-porodnické oddělení vč. porodních boxů a gynekologických sálů bude izolované od zbytku nemocnice.

Porodnice byla uzavřena 20. října kvůli nepříznivé epidemiologické situaci na jižním Plzeňsku a Tachovsku. Nemocnice kvůli ní musela ve velmi krátké době připravit dostatečné kapacity pro pacienty s onemocněním covid-19. Vyčlenila pro ně část interního oddělení. Neinfekční interní pacienty pak bylo nutné přesunout právě do novorozenecké části gynekologicko-porodnického oddělení.

„V dané době to byla jediná možnost, jak se ze dne na den připravit na očekávaný nápor covidových pacientů. Ten jsme naštěstí zvládli. Nyní se situace stabilizuje a navíc jsme pro ně v těch několika dnech vybudovali novou stanici s 15 lůžky. Provoz gynekologicko-porodnického oddělení se tak vrátí do běžného režimu,“ říká ředitel nemocnice Miroslav Zábranský s tím, že po celou dobu omezení bylo pro všechny v nemocnici znovuotevření porodnice stěžejním tématem.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství