Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Rychlík smetl na přejezdu u Lužan auto, muž utrpěl těžká zranění - FOTKY

24.10.2016 10:02     24.10.2016 10:28

Vážná železniční nehoda se v pondělí dopoledne stala na železniční trati Plzeň - Klatovy. Na přejezdu u Lužan došlo ke střetu vlaku s autem. Na místo musely všechny složky IZS.
 

7
123456789111012

K železniční nehodě došlo před 10. hodinou dopoledne na železničním přejezdu u Lužan na jižním Plzeňsku. Na místo okamžitě vyrazili jak hasiči, tak záchranka i policie. Na trati Plzeň - Železná Ruda musela být nasazená náhradní autobusová doprava.

Při nehodě došlo k jednomu zranění. "Při nehodě byl zraněn 63letý muž, kterému jsme na místě poskytli adekvátní pomoc. S těžkým zraněním jsme ho pozemní cestou následně transportovali na urgentní příjem fakultní nemocnice v Plzni," řekl k zásahu mluvčí záchranky Martin Brejcha.

České dráhy musely kvůli nehodě nasadit místo vlaků autobusy v úseku mezi Plzeň - Klatovy.

Řidič s autem vjel na přejezd na červenou...

Přesné příčiny nehody jsou stále v šetření. Nicméně zatím to vypadá, že na vině bude řidič osobního auta. "Podle prvotních informací měl 63letý řidič vozu Citroen Berlingo vjet na železniční přejezd v době, kdy mělo být zapnuté světelné a signalizační zařízení. Na přejezdu došlo ke střetu automobilu s rychlíkem mířícím směrem z Plzně na Železnou Rudu. Alkohol byl u řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Ve vlaku se přepravovalo 28 cestujících," řekla k nehodě mluvčí policie Martina Korandová.

FOTO: Pavel Němeček, orfoto.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT