Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jeden svět končí, zakončení proběhne v Lampě

23.03.2013 10:00

V sobotu 23. března končí festival Jeden svět v Plzni. Naplánovány jsou již pouze tři projekce. Bavit se však můžete na závěrečném večírku a to až do ranních hodin.

Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět v Plzni končí. Poslední projekce probíhají v sobotu 23. března a na večer je naplánováno slavnostní zakončení.

Divadlo Dialog má od 16.30 hodin na programu dánský snímek Velvyslanec, jehož autor, novinář a filmař Mads Brügger, se snažil proniknout do fungování nelegálního obchodu s diamanty a diplomatickými pasy v Africe. Výjimečnost dokumentu spočívá v přístupu autora, který do děje filmu vstupuje pod fiktivní identitou zámožného obchodníka umožňující vstup do prostředí nelegálních obchodů. Po projekci bude s diváky debatovat Linda Piknerová z Katedry politologie a mezinárodních vztahů Fakulty filozofické ZČU.

Posledním promítaným filmem v Dialogu bude ekologicky laděný dokument Ztracené řeky. Ten diváky zavede do podzemí Londýna, Montrealu, Toronta, Soulu a italského městečka Brescia, a nutí je k zamyšlení nad tím, kam se poděly potoky a říčky, na jejichž tocích byla postavena většina větších měst. Projekce začne 18.30 hodin.

Divadlo Pod lampou nabízí od 18.30 hodin druhé uvedení snímku Víta Klusáka a Filipa Remundy Svobodu pro Smetanu. Pak už festivalové návštěvníky čeká jen slavnostní ukončení. O hudební program se postarají plzeňští wHAT'S yOUR fAVORITE nUMBER?, po jejichž koncertě však akce nekončí a na závěrečném mejdanu bude možné se bavit až do pozdních nočních hodin.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství