Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Hasiči pomáhají s testováním na covid-19 v oblasti Plzeň-sever FOTO

23.10.2020 12:04

Okres Plzeň-sever momentálně patří nejzasaženějším oblastem v celé České republice v počtu pozitivně testovaných osob s nemocí covid-19. S odběry tam začnou pomáhat i hasiči.

odběrové týmy HZS2

Proškolený tým příslušníků Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje začal v pátek 23. října fungovat jako mobilní tým na odběr vzorků pro laboratoře. Hasiči využívají vlastní techniku i vozidlo.

Momentálně budou pomáhat v okrese Plzeň-sever, kde je situace nejkritičtější. „Okres Plzeň-sever má v rámci celé republiky největší počet nakažených koronavirem. Hasičům velmi děkujeme za pomoc při odběru vzorků právě v tomto okrese. Během pár dnů byli schopni proškolit příslušníky, zajistit vozidlo, ochranné pomůcky a vyrazit do terénu,“ říká náměstkyně vykonávající funkci hejtmana Marcela Krejsová.

Součástí odběrového týmu jsou dva hasiči, kteří mají zároveň kvalifikaci jako zdravotnický záchranář. Od pátku mají v plánu provést až 60 odběrů denně, zatím v oblasti Plzeň-sever. Odebrané vzorky bude tým dovážet k vyhodnocení do Bioptické laboratoře v Plzni.

Foto: Krajský úřad Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT