Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

S Novým rokem se mění provoz MHD v Plzni

02.01.2012 8:01

Od pondělí 2. ledna doznává Městská hromadná doprava v Plzni změn. Týkají se autobusů, tramvají i trolejbusů. QAP.cz Vám přináší aktuální informace!

DSCF9277
Trasa linky č. 36

Změny v provozu autobusových, trolejbusových a tramvajových linek čekají v Plzni od pondělí 2. ledna na cestující v městské hromadné dopravě.

Trolejbus č. 10 začíná  jezdit po nové trase Černice – Čechurov – Hl. nádraží, Americká. Současně jsou nově všechny spoje v ranní a odpolední přepravní špičce prodlouženy až do Černic a trasa v úseku Mrakodrap – CAN, Husova – Skvrňany, Škoda VII. je zrušena. "Linka č. 10 pojede z Černic a Čechurova po stávající trase do zastávky "U Trati". U mrakodrapu bude pokračovat do Goethovy ulice do zastávky "Goethova", následně do zastávky "Anglické nábřeží" a přes Sirkovou ulici k hlavnímu nádraží do zastávky "Hl. nádr. ČD, Americká". Odtud pojede po Americké třídě zpět k mrakodrapu a do zastávky "Prokopova", ze které bude pokračovat již po své stávající trase na Čechurov a do Černic," vysvětlují Plzeňské městské dopravní podniky.

Změny zaznamenají i cestující na lince č. 13, která kvůli novému provozu linky č. 10 pojede v pracovních dnech podle upraveného grafikonu tak, aby i nadále jezdila ve vzájemném prokladu s linkou č. 10.

U trolejbusu č. 15 dochází v souvislosti se zavedením linky č. 36 k přesměrování přibližně tří párů spojů z konečné Nová Hospoda na konečnou Borská pole, Teslova. Současně dojde k posunutí večerního odjezdu z Borských polí do Lobez z 22:12 hodin na 22:15 hodin.

Aby se navýšila kapacita v ranní návozové špičce na Borská pole převádí se dva páry spojů z linky č. 16 na linku č. 17. Večerní trolejbus linky č. 18 bude z Borských polí odjíždět místo ve 22:14 už ve 22:11 hodin, a to kvůli zajištění dalších návazností na Centrálním autobusovém nádraží.

Současně dochází na tramvajových linkách č. 1, 2, 4 a trolejbusových linkách č. 11, 12, 13 a 16 k úpravě jízdních dob a k dalším drobným časovým posunům vybraných jednotlivých spojů ve vazbě na evidované požadavky z loňského roku.

Začíná jezdit nová autobusová linka č. 36

Změny nastávají také u provozu autobusů MHD, a to v provozu linek č. 21, 24, 32, 34, 36 a N5.

Linka č. 21 bude zrušena trasa v úseku Bory – Obchodní, rondel, a to vyjma jednoho spoje, který bude veden z Bor do zastávky "Šimerova".  Od pondělí 2. ledna 2012 je tak v provozu pouze v trase Bory – Litice, Veveří. "Do zastávky "Šimerova" bude pokračovat pouze ve dnech školního vyučování spoj odjíždějící z Litic v 7:25 hodin," sdělují PMDP.

Autobus č. 24 bude obsluhovat v obou směrech také zastávku linky č. 26 "Dobřanská", přičemž se rozsah provozu ani grafikon  nemění. Na lince č. 32 bude zastávka "Pampelišková" fungovat už jen jako zastávka na znamení. Stejně tak zastávka "Bolevec, u žel. st." autobusové linky č. 34.

Nová autobusová linka č. 36 částečně nahradí zrušené spoje linky č. 21 mezi Bory a rondelem u Obchodní ulice. "Trasa vede z Nové Hospody přes Obchodní ulici, jižním profilem Borských polí Univerzitní (Podnikatelskou) a Kaplířovou ulicí na Bory a dále do Skupovy ulice," vysvětlily PMDP s tím, že základním účelem linky č. 36 je přeprava školní mládeže mezi Novou Hospodou a ZŠ při Skupově ulici. "V celé délce trasy bude vedena jen část spojů, většina bude vedena pouze mezi Bory a rondelem u Obchodní ulicí. Linka bude v provozu v přepravních špičkách pracovního dne."

"36ka" bude zastavovat cestou ze Šimerovy na Novou Hospodu na zastávkách: Šimerova, Bory, Dobřanská, Západočeská univerzita, Garáže, Staré letiště, Podnikatelská - Daiho, Obchodní, Obchodní - rondel, Nová Hospoda. Cestou z Nové Hospody do Šimerovy pak na zastávkách: Nová Hospoda, Obchodní - rondel, Obchodní, Borská pole - Teslova, Garáže, Západočeská univerzita, Dobřanská, Bory, Šimerova.

Ke změnám dochází také na noční lince N5. Spoje odjíždějící z křižování u Mrakodrapu v 0:50 a 1:50 hodin do Koterova budou prodlouženy z Koterova přes Černice do Radobyčic. Spoj ve 2:50 hodin od Mrakodrapu bude nadále končit v Koterově. Nově tak přibydou zastávky: Pampelišková, Černice - náves, U Podhájí a Radobyčice - Dlážděná. 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte