Plzeňská Techmania má otevřeno i o vánočních prázdninách

27.12.2022 17:14

Počasí na horách zrovna není příznivé a vy nevíte, kam vyrazit o vánočních prázdninách s vašimi ratolestmi? Zkuste zajít za zábavou a poznáním, v plzeňském science centru Techmania se určitě nudit nebudete.

CG0A4748

Science centrum Techmania, které nabízí i 3D planetárium, můžete navštívit i mezi svátky. Otevřeno je až do 30. prosince každý den od 10:00 do 18:00 hodin.

Techmania nabízí zábavu pro menší i větší děti, spousty interaktivních expozic, které jsou nejen zábavné, ale i poučné. Můžete tady experimentovat, pozvávat, jak funguje svět kolem nás. Interaktivní exponáty nejsou obyčejné hračky. Každý z nich má za úkol vysvětlit něco z přírodních jevů a zákonitostí anebo z oborů lidských činností. Zjistíte, že třeba i fyzika může být  dobrodružství a že film je zase věda.

Milovníci vesmíru určitě nemohou vynechat zdejší 3D Planetárium. Velkým zážitkem je promítání ve speciálním projekčním sále, dvoj- a trojrozměrné projekce se promítají na kulovou plochu. Samotná projekce má jedno z nejjemnějších rozlišení ve 3D na světě.

Během promítání můžeme navštívit až 140 000 hvězd, shlédnout věrný model naší Galaxie, stejně jako desítky mlhovin i samotnou strukturu vesmíru. Kromě zobrazení astronomických objektů se můžeme proletět základním kamenem života - DNA, nebo porovnat atomovou strukturu uhlíku ve formě grafitu a diamantu. To vše v unikátní kupoli o vnitřním průměru 14 metrů.

Sofistikovanou promítací 3D technologií od společnosti Sky-Skan disponují v současné době pouze 3 evropská science centra: varšavské Centrum Nauki Kopernik, barcelonské CosmoCaixa a plzeňská Techmania Science Center.

Science centrum už také nabízí předprodej vstupenek na rok 2023. Více najdete ZDE.

ilustrační foto

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy