Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Bývalý Prior na Americké opět ožije obchody! Otevřou se po víkendu

10.04.2018 12:31

Někdejší obchodní dům Prior a později Tesco čeká už po víkendu znovu otevření. Objekt nabídne nově prodejny Lidl a Hervis. Další obchody se ale otevírat nebudou. 

Americká třída v Plzni_leden 2018 _uzavřený OD

Objekt bývalého obchodního domu na Americké v Plzni se už po víkendu znovu otevře. Společnost AMESIDE, které od loňského roku patří, se dohodla s Lidlem a Hervisem na provozování prodejen potravin a sportovních potřeb.

V posledních měsících došlo na úpravy původních prostor a obě prodejny čeká už v pondělí 16.dubna otevření. Objekt tak opět ožije, poprvé zhruba od poloviny loňského října, kdy skončilo Tesco.

"Návrat obchodů určitě pomůže k oživení spodní části Americké ulice v Plzni a zlepší komfort nákupních služeb na tomto místě, byť dočasně. Vyšli jsme vstříc i obyvatelům této plzeňské čtvrti, kteří si na lednové veřejné diskusi mj. postěžovali na absenci obchodu s potravinami. Sortiment nově otvíraných obchodů určitě ale využijí i lidé, kteří tudy procházejí nebo přijíždějí městskou dopravou na blízké hlavní vlakové nádraží v Plzni,“ říká Tomáš Jícha, zástupce společnosti AMESIDE, která na území připravuje projekt nové multifunkční městské čtvrti.

Každý z obchodních řetězců obsadí jedno patro budovy. Lidl bude v přízemí a Hervis v prvním patře. Celková plocha budovy v součtu prodejních, skladovacích, veřejných nebo technických prostor má zhruba 10 800 metrů čtverečních. Kromě přízemí a prvního patra bude nicméně zbytek nevyužívaný, zejména kvůli stáří objektu a dodržení bezpečnostních parametrů.

Jak dlouho budou současné obchody fungovat, není momentálně jasné. Budovu v budoucnu podle všeho čeká demolice. Kdy přesně se to stane, ale také ještě není známo. Souvisí to s přípravou projektu nové městské čtvrti. Architektonická kancelář Chapman Taylor už na návrzích, které budou v souladu s novou územní studií města Plzeň, pracuje.

Obchody by ovšem měly fungovat do doby, než se začne nová podoba lokality realizovat. "Alespoň dočasně se sem vrátí normální život. Věřím, že lidé z Plzně i její návštěvníci to ocení,“ dodal Tomáš Jícha.    

FOTO: ilustrační       

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství