QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Část Doubravky ovládly jednosměrky! Zatím jen na zkoušku - FOTKY

24.08.2016 12:54

Oblast plzeňské Doubravky mezi Smrkovou a Mohylovou ulicí je nově osázená dopravními značkami jednosměrek. Po obvodu začaly putovat zvěsti o placeném stání. Jaký je pravý důvod?

IMG_1216
IMG_1216IMG_1217IMG_1218IMG_1219IMG_1220IMG_1221IMG_1222IMG_1223

Samá jednosměrka a zákazy odbočení. Tak to v současné době vypadá v oblasti Doubravky mezi Mohylovou a Smrkovou ulicí. Nové značení spustilo spekulace o chystaném zavedení placeného parkování. To ovšem vedení obvodu odmítá. Důvod je vlastně mnohem prostší...

Problémy s parkováním se řeší snad na celém území Plzně. A také v tomto případě je to ten pravý důvod. "Řidiči ve vilové lokalitě parkovali po obou stranách komunikace a nebyl tak dodržený průjezd pro obousměrný provoz. Rozhodli jsme se po poradě s policií pro toto řešení. Je to z důvodu bezpečnosti i lepšího parkování," vysvětluje starosta obvodu Michal Chalupný.

Faktem je, že situace okolo parkování se v oblasti v poslední době vyhrotila. Lidé velmi často parkovali i před vjezdy do zahrad, výjimkou nebyly výjezdy strážníků s botičkami, anonymní udání a nechyběly ani hádky. Právě nové opatření by mělo celou situaci uklidnit.

Obdobné řešení bylo v Plzni využité už v několika případech. Mimo jiné například na Slovanech, kde řešily stejný problém v Ruské ulici. Také tam vyjížděli strážníci kvůli parkování poměrně často. I z Ruské ulice se tak stala jednosměrka.

Nové řešení na Doubravce je zatím ve "zkušební době" ...

Jestli zůstane vilová lokalita spletí jednosměrek nebo ne, ukáže až čas. "Zatím to takto necháme na zkušební dobu zhruba půl roku. Pak opatření vyhodnotíme a buď to zůstane, tak jak to je, nebo budeme hledat jiná řešení," uzavírá starosta čtvrtého plzeňského obvodu.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy