Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nebezpečný kočárek objevila ČOI

09.09.2010 12:46

Česká obchodní inspekce objevila už zase nebezpečný výrobek na trhu. Tentokrát jde o dětský kočárek, který má svůj původ v Polsku. Jedná se o kombinovaný kočárek Implast Bolder 4 z polské Poznaně.

Další nebezpečný výrobek objevila na trhu Česká obchodní inspekce. Tentokrát jde o polský výrobek, dětský kočárek Implast Bolder 4 z polské Poznaně.

Jde o kombinovaný kočárek, který je prodáván volně bez obalu.  Výrobcem kočárku je firma P.P.H. IMPLAST s.j. ul. Wykopy 11, 60-001 Poznaň, Polsko.

Na co ČOI přišla?

Hluboké provedení zvané též lůžko vyjíždělo při testech z konstrukce, už při třetím nárazu při testu došlo k uvolnění nebo také vyjetí lůžka z konstrukce. Přední klipsy se tak dostaly mimo konstrukci a dále nebylo možno ve zkoušce pokračovat, požadavek na bezpečnost kočárku nebyl splněn!

Sportovní provedení také neprošlo. Při jízdě kočárku, kdy je rukojeť vzadu, došlo při testu po deseti nárazech k posunutí (uvolnění) sedačky po konstrukci o 21 mm, požadavek normy je max. 10 mm. Při jízdě kočárkem, kdy je rukojeť vpředu, došlo zase po deseti nárazech k posunutí (uvolnění) sedačky po konstrukci o 20 mm, požadavek normy je opět max. 10 mm.

Dále byly také zjištěny nedostatečné a neúplné informace v návodu k používání a značení na výrobku.

Vzhledem k nebezpečnosti výrobku musí být okamžitě stažen z trhu a případní uživatelé by měli být varováni před jeho užitím.

foto ČOI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT