Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Kontroly na silnicích nekončí! Policie se zaměřila na rychlost v Plzni

26.10.2016 11:31

Policie pokračuje v avizovaných přísných kontrolách. V dohledu na silnicích v regionu přitvrdila po nedávných tragických nehodách. Tentokrát byli v terénu policisté v Plzni.

Policejní kontroly znovu obsadily silnice.

Policisté v Plzni se tentokrát zaměřili přímo na dodržování povolené rychlosti. Ze všech přestupků byla právě rychlost opět největším problémem. V síti kontrol dokonce skončil i skutečný pirát silnic.

Krom rychlosti policie kontrolovala i další záležitosti. "Dohlíželi i na dodržování ostatních platných ustanovení silničního zákona, pátrali po hledaných a pohřešovaných osobách, odcizených vozidlech a kolech. Během dvě a půl hodiny trvajícího opatření zkontrolovali desítky vozidel. Nejčastěji se řidiči dopouštěli právě přestupku spočívajícím v překročení rychlosti," potvrdila mluvčí policie Hana Štefflová.

Mezi pokutovanými přestupky bylo ale také telefonování za jízdy, špatný technický stav auta a další záležitosti. V síti kontrol skončil ale také řidič, který prosvištěl Plzní takovou rychlostí, že pokuta nestačila. "Jeden z řidičů jel obcí tak rychle, že porušení zákona nebylo možno vyřešit uložením blokové pokuty, ale případ by oznámen věcně a místně příslušnému správnímu orgánu k vyřešení," dodává policejní mluvčí.

Policie v posledních týdnech v regionu rozjela doslova sérii kontrol a preventivních akcí. Řada z nich se přitom zaměřuje mimo řidičů i na chodce a cyklisty. Důvodem byl nárůst počtu vážných i tragických nehod na přelomu září a října. Většinou se jednalo o osoby, které neměly reflexní prvky.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT