Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Muž útočil nožem na účastníky narozeninové oslavy. Nelíbil se mu výběr hudby

16.05.2024 10:01

Kriminalisté z územního odboru Plzeň – venkov zahájili trestní stíhání 29 letého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví spáchaného ve stádiu pokusu v souběhu s přečinem nebezpečné vyhrožování a přečinem výtržnictví. K incidentu došlo v Kralovicích.

napadení nožem_Plzeň_1022_PČR

"Podle dosud zjištěných skutečností v pátek 10. května měl obviněný muž po předchozí slovní rozepři o výběr hudby na právě probíhající oslavě narozenin napadnout větším nožem 37 letou ženu. Muž vyhrožoval zabitím i ostatním účastníkům oslavy. V jeho dalším jednání mu zabránili přítomní muži (39 let a 32 let) a také žena (30 let), kteří se snažili obviněnému držet ruce, aby nemohl s nožem nikomu ublížit," popsala situaci mluvčí policie.

Během vzniklého konfliktu došlo ke zranění několika lidí. 39 letý muž byl nožem zraněn na tváři, druhý měl poranění na krku a žena byla zraněna na ruce.

"Všechna zranění byla způsobena v důsledku zabránění útoku obviněného. Celý incident se odehrál před jedním z bytových domů kolem 23. hodiny a zranění 32 letého muže si vyžádalo lékařské ošetření. Přivolaní policisté obviněného muže na místě zadrželi," uvedla mluvčí policie s tím, že provedená dechová zkouška měla u něj pozitivní hodnotu s výsledkem 2,6 promile.

Policejní komisař podal státními zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který soudce akceptoval. V případě prokázání viny muži hrozí až deset let odnětí svobody.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství