Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Po tropických vedrech přijde příjemné letní počasí

23.06.2016 7:59

Až do víkendu bychom měli počítat s tropickými teplotami, bouřky ale přinesou mírné ochlazení a v příštím týdnu tak bude panovat celkem příjemné letní počasí.

DSC01740

Podle nové týdenní předpovědi bude závěr června ve znamení letního počasí. Před víkendem a ještě v sobotu by měly být teploty hodně vysoko, pak se ale mírně ochladí a teploty se budou pohybovat pod hranicí 30 stupňů.

"Kolem tlakové výše se středem nad severovýchodní Evropou k nám ve čtvrtek začne proudit teplý vzduch od jihu a v pátek bude jeho příliv ještě zesilovat. O víkendu začne zvolna postupovat přes naše území k východu zvlněná studená fronta. Za ní k nám pronikne chladnější a vlhčí vzduch od severozápadu. V něm se k nám bude postupovat rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu od západu," informoval ČHMÚ.

Od čtvrtka až do pátku platí výstraha meteorologů kvůli vysokým teplotám. Ve čtvrtek bude jasno až polojasno s odpoledními teplotami až okolo 34 stupňů. Ještě větší horko bude v pátek, kdy bude jasno nebo skoro jasno. Později odpoledne a večer se mohou objevit ojediněle i bouřky. Teploty se vyšplhají až na 36 stupňů. V noci klesnou mezi 19 až 15.

V sobotu bude v regionu opět jasno nebo polojasno, postupně ale bude přibývat oblačnost a objevit se mohou i silné bouřky. Teploty se vyšplhají nejvýš ke 30 stupňům. V noci klesnou mezi 21 až 17.

V neděli už nás ale čeká zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky. Mraků a srážek by mělo postupně ubývat během odpoledne. V noci naměříme okolo 15 stupňů, přes den pak mezi 22 a 26 stupni.

Pondělí přinese oblačnou až zataženou oblohu, místy s deštěm nebo přeháňkami. Noční teploty budou mezi 16 a 12 stupni, denní pak mezi 21 a 25.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Oblačno až polojasno, zpočátku místy, postupně ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 15 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 25 °C, v závěru až 28 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství