Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž zůstal uvězněný v hořícím kontejneru. Svým zraněním na místě podlehl

04.07.2023 7:40

V úterý 4. července došlo v brzkých ranních hodinách k tragické události.

muž v kontejneru_PlzeŇ_0723_HZSPK (1)

Kolem pů čtvrté ráno dnes spěchaly všechny záchranné složky do ulice Pod Záhorskem v Plzni, kde se nacházel muž zaklíněný v kontejneru na elektroodpad. “Muž byl zaklíněn v kontejneru, kontejner měl dle svědků hořet,” uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Hasiči museli muže z kontejneru vyprostit. "V nárobě na elektroodpad byl v úrovni ramen zaklíněn muž. Ven z nádoby byla vidět jen hlava a ruce. Uvnitř nádoby ovšem hořelo. My jsme vytvořili z boku jeden otvor, jímž jsme prohasili vnitřek, poté jsme kontejner otevřeli pomocí rozbrusu," uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů s tím, že hoření uvnitř kontejneru způsobil muž manipulací s otevřeným ohněm.

" Vyproštění bylo vzhledem k poloze těla uvnitř kontejneru a tvaru kontejneru poměrně náročné. Nebylo možné pouze vyříznout otvor v boku. Museli jsme postupovat tam, co je vhozový mechanizmus, v němž byla osoba zaklíněna," doplnil mluvčí hasičů.

Muž následkům zranění podlehl na místě. “Lékařka záchranné služby u muže konstatovala velmi těžká zranění, kterým na místě podlehl,” dodala mluvčí záchranné služby.

"Totožnost zemřelého muže policisté znají, cizí zavinění bylo na místě předběžně vyloučeno a ve věci byla nařízena soudní pitva. Policisté se případem nadále zabývají," uvedla Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT