QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Opravy Dlážděné ulice v Radobyčicích jsou po více než roce u konce – FOTKY

12.08.2020 13:10

Slavnostní otevření Dlážděné ulice proběhlo ve středu 12. srpna v plzeňských Radobyčicích. Investice za 44 milionů má zvýšit bezpečnost motoristů a hlavně chodců.

3
3124567

Dlážděná ulice získala v červenci letošního roku novou podobu. Součástí akce bylo vybudování nového kruhového objezdu, chodníků a zálivů pro autobusy. Provoz se sem vrátil už před několika měsíci.

"Město dokončilo opravu Dlážděné ulice v Radobyčicích, která je stěžejní dopravní tepnou této městské oblasti. Jsem především rád, že díky investici ve výši 44 milionů korun se zvýší bezpečnost zdejších občanů. Vybudovali jsme zde zcela chybějící infrastrukturu pro pěší a také novou okružní křižovatkou pro motoristy,“ řekl primátor města Martin Baxa a doplnil: "V minulosti na místě dnešní Dlážděné pravděpodobně vedla cesta, která spojovala Litice se Starým Plzencem."

"Kompletní rekonstrukce Dlážděné ulice byla nutná především z důvodu velmi špatného stavu vozovky a doprovodných sítí po realizaci kanalizace a vodovodu. Díky ní se zvýší nejen bezpečnost motoristů, což zajistí nová okružní křižovatka, ale vyřešily se i chybějící chodníky pro pěší. Nově jsme také vybudovali zastávkové zálivy pro autobusové linky městské hromadné dopravy i veřejné dopravy Plzeňského kraje. Stavba trvala od března loňského roku. Zkolaudovali jsme ji na začátku července,“ vysvětlil technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

Součástí stavby bylo vybudování a opravy chodníků nejen v Dlážděné ulici, ale také v Litické a v ulici K Doudlevcům, která je obytnou zónou. Chodníky město vybudovalo i podél silnice III/180 32. Na závěr proběhly sadovnické úpravy.

"Součástí bylo i prodloužení stávajících kanalizačních řadů, přeložky a doplnění vodovodních řadů, doplnění veřejného osvětlení. S tím souviselo nutné přeložení slaboproudých rozvodů a rozvodů středotlakého plynovodu,“ doplnil Pavel Grisník, vedoucí magistrátního odboru investic.

K Plzni se Radobyčice připojily poprvé v roce 1949, v roce 1954 zde vznikl samostatný Obvodní národní výbor Plzeň-Radobyčice, ale v roce 1964 byly vyčleněny a k Plzni se navrátily opět až v roce 1976. Dnes spadají pod Městský obvod Plzeň 3.

FOTO: město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy