Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Plzeň čekají v příštím roce obří opravy. Dotknou se i centra města

06.12.2016 10:12

Hned dvě velké stavební akce se zásadně dotknou dopravy v Plzni v příštím roce. Pracovat se ale bude znovu i v centru města a obnovy se dočká i památník Díky, Ameriko!

FOTO_QAP_CZ_(4)

Příští rok bude v Plzni ve znamení velkých investic a stavebních akcí. Nejspíš největší pozornost poutají opravy mostu generála Pattona a mostů u hlavních nádraží. Jenomže to není zdaleka všechno.

"Jenom v odboru investic je na příští rok navrhovaná částka 650 milionů korun. Další investice mám v rezortu odboru správy infrastruktury, tam jsou další desítky milionů. Zejména například na sportovní halu Lokomotiva, kde chceme vybudovat novou víceúčelovou halu, která uvolní házenkářům stávající halu. Vznikne tam i zázemí pro házenkářský klub," říká náměstek primátora Pavel Šindelář.

Na velké a hlavně dlouhodobé komplikace se musí připravit řidiči. "Čekají nás dvě komplikované dopravní stavby. Most generála Pattona, kde jsme spoluinvestorem s ředitelstvím silnic a dálnic, pak je to oprava mostů Mikulášská - Sirkova. Tam jsme také spoluinvestorem se SŽDC. U mostu generála Pattona jsou investice ve stovkách milionů korun, u Mikulášské to bylo přes miliardu korun a naše podíly jsou většinou kolem deseti procent. Podílíme se na částech jako jsou chodníky, osvětlení, přeložky a podobně," dodává náměstek primátora s tím, že současně s opravou mostu generála Pattona se bude realizovat i stavba třetího jízdního pruhu na Karlovarské třídě směrem do centra.

Stavební práce se rozjedou také v centru města. Oprav se dočká Sedláčkova ulice, stát bude i nový pomník Díky, Ameriko!...

Rekonstrukce se v příštím roce zasáhnou také samotné centrum města. Dojde na Sedláčkovu ulici. "Je to například rekonstrukce Sedláčkovy ulice. Je to poslední ulice v centru, kde chybí profil, na který jsme zvyklí u ostatních ulic, takže dlažba a chodníky. Tady v tom případě máme připraveno přes 30 milionů korun. Nebude se tam jednat o výměnu sítí, takže ta akce by neměla být tak komplikovaná jako byla například před dvěma lety úpravy u náměstí," přibližuje Pavel Šindelář.

Také památník Díky, Ameriko! se dočká obnovy během příštího roku. Do Slavností svobody se to ale nestihne. Podle odhadů by měl být hotový v srpnu nebo v září.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT