Plzeňský Panasonic propustí až 1000 lidí, zareagoval už i Daikin

22.10.2021 15:50

Až 1000 lidí v Plzni přijde o práci, Panasonic totiž ukončí výrobu televizorů na Borských polích. Jde o 400 kmenových zaměstnanců, zbytek jsou agenturní pracovníci.

panasonic

Výroba televizorů v plzeňském Panasonicu by měla být ukončena na jaře 2022. Propouštění se bude týkat zhruba 900 - 1000 zaměstnanců. Panasonic bude i nadále zaměstnávat zhruba 300 – 400 lidí pro ostatní výrobu, vyrábět v Plzni bude nadále tepelná čerpadla a blue-ray přehrávače.

Na propouštění už zareagoval Daikin na Borských polích, který vyrábí klimatizační jednotky.

„V Daikinu Plzeň jsme připraveni nabídnout pracovní pozice významné částí pracovníků, kterým bude ze strany společnosti Panasonic ukončen pracovní poměr. Dlouhodobě nabíráme na výrobní i technicko-inženýrské pozice. Navíc s rozšířením výrobního závodu bude potřeba zvýšit počet pracovníků. Podle našich odhadů budeme schopni nabídnout práci až 300 kmenovým zaměstnancům,“ říká Jan Voch, provozní ředitel Daikinu Plzeň.

Panasonic je jeden z prvních výrobních podniků na Borských polích v Plzni. Svoji továrnu zde otevřel v roce 1997.

Plzeňská pobočka Panasonicu byla oficiálně založená v roce 1996. Panasonic AVC Networks Czech, s.r.o. (zkratka PAVCCZ) patří do rodiny společnosti Panasonic Corporation se sídlem v japonské Osace. První televize o velikosti 14palců (36cm) opustila výrobní linku rok po založení plzeňské pobočky, a to 1.dubna 1997. Výrobky z Plzně se vyváží do všech zemí Evropy a do Ruska.

FOTO: https://plzen.cz.panasonic.com

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy