Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Protéza nohy, vysavač i peníze! V ulicích Plzně se najde ledasco

26.10.2016 14:59

Poměrně kuriózní záležitosti už se dostaly do rukou plzeňských strážníků od poctivých nálezců. Nejspíš největší poctivec posledních dnů se blýskl odvezdáním deseti tisíc!

Strážníci městské policie v Plzni krom klasických bezpečnostních záležitostí v ulicích města řeší zároveň i nalezené věci, které jim lidé nahlásí nebo donesou. A v mnoha případech jde o opravdu kuriózní záležitosti. Naštěstí se ukazuje, že i poctivci stále existují a v poslední době se tak množí dokonce peníze, které lidé na ulici najdou.

"Včera okolo půl deváté večer přijala hlídka Městské policie Plzeň oznámení od recepční hotelu U Zvonu v Pražské ulici. Recepční strážníkům sdělila, že nalezla před vchodem do hotelu černou peněženku, ve které byla kromě dokladů i finanční hotovost ve výši 1834 korun. Muži, kterého se po nezbytné součinnosti s PČR podařilo najít, byla peněženka vrácena zpět," říká Andrea Vlčková z městské policie.

Před nedávnem přitom strážníkům "přistála" v péči ještě mnohem vyšší suma. I ta se nakonec dostala do rukou původního majitele. "Není to tak dávno, co přišel poctivý nálezce odevzdat finanční hotovost ve výši 10 000 Kč na služebnu městské policie, kterou nalezl u bankomatu. Za to mu poté byla velmi vděčna nešťastná žena, která si svůj omyl uvědomila a vydala se zpět k bankomatu svoji ztracenou hotovost hledat," přidává další případ Andrea Vlčková.

Ztratili jste něco v centru města Plzně? Obraťte se na strážníky nebo radnici centrálního obvodu...

V ulicích Plzně, zejména v jejím centru, se ovšem na ulici najdou skutečně dost originální věci. Ke strážníkům se už od nálezců dostali opravdu nejrůznější záležitosti.

"Strážníci přebírali již i set golfových holí, fotoaparát, knihy, vysavač a dokonce i plastovou protézu dolní lidské končetiny obutou do sportovní obuvi," vypočítává Andrea Vlčková.

Ve středu ráno se například našel v Dominikánské ulici mobil značky Nokia. V případě, že si ho majitel během dne nevyzvedne na služebně městské policie, poputuje, stejně jako jiné nálezy, na úřad třetího obvodu, konkrétně na oddělení ztrát a nálezů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT