QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

S volbami se na Plzeňsku rozjedou i referenda

07.10.2016 11:02

Starý Plzenec, Losiná a také Trnová. Všude tam se spolu s krajskými volbami, které v pátek startují, rozjedou i místní referenda. Rozhodovat se bude o marketu, betonárce i demolici.

131025_Promo_Volby_urna

Hned na třech místech Plzeňska půjdou obyvatelé měst a obcí spolu s krajskými volbami také k místním referendům. O místních záležitostech se bude rozhodovat ve Starém Plzenci, v Losiné a také v Trnové.

Velkou pozornost táhne referendum ve Starém Plzenci, jehož ústředním tématem je plánovaná stavba supermarketu Penny Market v centru města. Celá záležitost v posledních měsících opět rozproudila ve městě velké vášně. Referendum, které se už za několik týdnů odehraje, má také své vlastní webové stránky, které byly spuštěné na konci srpna. Zájemci je najdou na webu www.referendumplzenec.cz.

Referendum ohledně stavby betonárky pak proběhne v Losiné u Plzně. Proti stavbě se obyvatelé vyslovili už před šesti lety. Teď ale budou rozhodovat znovu proto, že se změnily plány a navíc uplynula potřebná doba od původního referenda. Celou situaci okolo nového veřejného rozhodování a projektu stavby zveřejnilo vedení obce v zářijovém čísle obecních novin. Více zde.

A do třetice se bude krom obsazení krajského zastupitelstva rozhodovat o místní záležitosti také v Trnové. Tam jde pro změnu o demolici dlouho nevyužívané budovy, kterou obec před lety koupila. Objekt by k funkčnosti potřeboval rekonstrukce za několik milionů. Vedení Trnové tak chce znát názor veřejnosti. Další informace k aktuální situaci najdou obyvatelé na facebooku obce zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT