Samaritskou se podařilo otevřít o týden dřív - AKTUÁLNÍ FOTKY

14.10.2016 10:37

Dopravním problémům a dlouhým kolonám v plzeňských Doudlevcích je konec. Opravovanou Samaritskou ulici se podařilo zprovoznit o týden dřív. Přinášíme podrobnosti!

DSC04087
DSC04086DSC04089DSC04087DSC04090DSC04091DSC04092DSC04093

Uzavírka Samaritské ulice v Plzni, která spojuje Doudlevce a Bory, odstartovala na začátku října a okamžitě znamenala pro řidiče obrovské problémy. Hned v prvních hodinách uzavírky zasáhl Doudlevce totální kolaps.

Ačkoliv Samaritskou i dál mohly projíždět autobusy MHD, přece jen se omezení dotklo provozu veřejné dopravy. Zhruba čtvrthodinové zpoždění nabíraly pravidelně všechny spoje, které Doudlevci projíždí. Samozřejmě nejvíc v době dopravních špiček ráno a odpoledne (více zde).

Situaci zmírnil dohled dopravních policistů, kteří ve špičkách řídili dopravu v oblasti u Tyršova mostu na oficiální objížďce uzavírky.

Teď se řidičům ulevilo natrvalo. "Původní nejzazší termín dokončení byl 23. října. Byla ale možnost otevřít úsek dřív v případě rychlejšího postupu prací," říká Petr Otásek z SÚSPK. A to se také stalo. Firmě se podařilo opravy dokončit už ve čtvrtek v podvečer, kdy také získala povolení od policie pro otevření komunikace.

V průběhu uzavírky došlo na opravu povrchu komunikace v horní části od železničního přejezdu po křižovatku s ulicí Edvarda Beneše, opravovala se svodidla a došlo i na další dílčí práce.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT