Šeříkovka má nového provozovatele

06.04.2013 12:00

Šeříkovka bude mít od května nového provozovatele, který chystá rozšíření kulturního programu. Nově se v Šeříkovce začně vařit. V plném režimu by měla Šeříkovka fungovat už během podzimu.

KDšeříkovka

Rada Městského obvodu Plzeň 2 – Slovany vybrala na svém středečním zasedání 3. dubna nového nájemce restaurace a komerčního uživatele velkého sálu v kulturním domě v Šeříkové ulici. Je jím hudební agentura Happysound Michala Gracíka.

Výběrovou komisi a následně i radní zaujala agentura nejen nabídkou kulturního programu, ale hlavně záměrem oživit restauraci, dát jí styl a začít v ní opět vařit.

Provoz Šeříkovky si nový uživatel převezme po skončení nájmu současného provozovatele, tedy od počátku května.

Nabídek na provozování Šeříkovky přišlo celkem sedm a následně se jimi zabývala výběrová komise. Dvě vyřadila kvůli nesplnění podmínek a pět zbývajících posuzovala.

"Rozhodli jsme se ale ještě setkat se všemi pěti zájemci i osobně, aby nám své záměry prezentovali podrobněji. Poté jsme se jednomyslně shodli na výběru nabídky pana Gracíka, čímž jsme v podstatě potvrdili stanovisko komise, která nabídku považovala rovněž za nejzdařilejší. Důvody byly shodné. Zaujala jednak svou vizí dalšího rozvoje kulturního programu a nad ostatními vyčnívala zejména plány na oživení restaurace a přilehlého okolí," uvedl místostarosta Dvojky Jan Fluxa.

"V kulturní části si od nového nájemce slibujeme nejen zachování dosavadního jména Šeříkovky jako dobré rockové adresy ale také větší spektrum aktivit," doplnil místostarosta.

"O restauraci i program ve velkém sálu se budou starat lidé, kteří mají s danou činností bohaté zkušenosti a to i mezinárodní. Pro konání většiny akcí máme i vlastní techniku. A obvodu jsme nabídli i možnost postupně investovat do rekonstrukce objektu," uvedl vítěz výběrového řízení Michal Gracík.

Nový provozovatel dále odhaduje, že první měsíce budou ještě v zahajovacím režimu, neboť je třeba napřed nasmlouvat s kapelami termíny koncertů a udělat nezbytné investice v kuchyni. V plném režimu může Šeříkovka fungovat už během podzimu.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT