Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Velké množství rodičů může přijít o část rodičovského příspěvku dříve než plánovali

08.09.2010 11:13

Změny v rodičovském příspěvku tedy v jeho výši, mohou některým otcům nebo matkám na rodičovské zkřížit plány. Mohou přijít o peníze dřív než počítají. Škrty jsou nemilosrdné. Začněte shánět práci a školku!

V současné době je výše rodičovského příspěvku dána zvolenou rychlostí rodičovské dovolené. Při střední rychlosti, tedy rodičovské na 3 roky, pobírá matka či otec 7600 korun měsíčně. Od ledna se ale změní pravidla respektive se sníží  výše rodičovského příspěvku. Tím přijdou o peníze ti, kterým rodičovská končí.

Srozumitelně vzato, jste-li na rodičovské například na 3 roky, která vám končí po červenci příštího roku, přijdete o peníze. Nově se totiž sníží částka na rodičák na 216 000 korun. Vy tím tak vyčerpáte ´své ´ peníze mnohem dřív než za ty 3 roky a s rodičovským příspěvkem bude utrum. V červenci, kdy začne nový zákon o rodičovské platit i pro ty, kteří už čerpají a nejsou nováčky na dovolené pro rodiče, tak přijdete úplně o peníze. Při nové částce rodičovského příspěvku 216 000 korun a starém čerpání 7600 korun měsíčně tak máte rodičák na 28 měsíců. Nikoli na 3 roky.

Takže, milí rodičové, začněte shánět školku a práci. Nebo jinou možností je, nechat si na sociálce přepočítat zbytek rodičovské a snížit již tak malý příspěvek. I to bude umožňovat novela ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT