QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Squat v Kaplířovce čeká demolice, ustoupí tramvajové trati - FOTKY

12.05.2017 9:34

Nechvalně proslulý dům v areálu bývalých kasáren v Plzni na Borech v Kaplířově ulici čeká demolice. Místo, kam se stahují bezdomovci, bude srovnáno se zemí.

11
1123154610

Polorozpadlý dům v areálu bývalých kasáren na Borech v Kaplířově ulici má před sebou nejspíš poslední rok života. Budova, která patří městu, projde demolicí nejspíš už v příštím roce.

Dům v Kaplířově ulici je poměrně častým cílem výjezdů především městské policie. Důvod je jasný. Do zdevastované budovy se ve velkém stahují lidé bez domova, je plný odpadků i výkalů. Přesto v něm trvale žije hned několik lidí bez domova. V objektu několikrát v posledních letech zasahovali i hasiči kvůli požárům odpadků.

Před několika dny tam dokonce zasahovala i policie v souvislosti s nálezem mrtvého muže. Jednalo se o jednoho z bezdomovců. Objekt, který sousedí s úřadem práce, dělá starost i městu, pod který spadá.

"Správa veřejného statku objekt opakovaně zabezpečuje. V minulosti proběhlo několikrát opatření, které mělo zamezit vstup do objektu. Bohužel to vždy vydrží jen krátkou dobu," říká mluvčí magistrátu Eva Barborková. Jen co správa nechá zabednit okna a dveře, trvá jen chvíli, než zabezpečení zmizí.

S opravou nebo prodejem objektu se ovšem nepočítá. Už v dohledné době totiž půjde takzvaně k zemi. "S demolicí budovy se počítá předběžně v příštím roce v souvislosti s výstavbou tramvajové tratě," dodává tisková mluvčí města.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24