Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Důchodci do 70 let, pozor! Pro aktivní slevu potřebujete potvrzení!

01.02.2012 10:45

Plzeňské městské dopravní podniky upozorňují seniory do 70 let, že pro nárok na slevu na jízdném v MHD musí aktivovat právě potřebnou slevu a to na Plzeňské kartě. Doložit musí také potvrzení o důchodu.

LOGO_CMYK-bez kopie

Plzeňské městské dopravní podniky upozorňují seniory do 70 let na změnu v tarifu. Dochází totiž k tomu, že senioři nemají aktivovanou slevu na Plzeňské kartě. A právě tato sleva jim umožňuje využít zlevněné jízdné.

"S ohledem na množící se případy chybného odbavení u skupiny cestujících do 70 let, kteří pobírají starobní nebo invalidní důchod, znovu upozorňujeme na významnou změnu v tarifu u této skupiny cestujících," varuje Kateřina Fránová za PMDP. "Od 1. 1. 2012 je využití zlevněného jednotlivého jízdného vázáno na Plzeňskou kartu, na níž musí být aktivován zároveň "nárok na zlevněné jízdné", upozorňuje Fránová.

Nárok na slevu bude seniorům ale aktivován až po předložení potvrzení o přiznání důchodu, které nesmí být starší dvou let. Toto potvrzení předložte na prodejnách PMDP:

Denisovo nábřeží 12, Plzeň
Tylova 12, Plzeň
ČD – KURÝR (Hl. nádraží, dolní vestibul),
Plzeň – hlavní nádraží (mezinárodní a místenková pokladna)
Možné varianty odbavení pro osoby do 70 let pobírající starobní nebo invalidní důchod od 1. 1. 2012
1. Cestující je držitelem Plzeňské karty, může si pořídit "zlevněnou časovou předplatnou jízdenku" na 380 dnů, 190 dnů nebo volnou na 1-123 dnů.
2. Cestující je držitel Plzeňské karty, má na Plzeňské kartě aktivován "nárok na zlevněné jízdné" a může využívat jednotlivé zlevněné jízdné.
3. Cestující není držitel Plzeňské karty, musí využívat plnocenné jednotlivé jízdné.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte