QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Transakce z e-shopu dopravních podniků si můžete potvrdit přímo v MHD

22.02.2017 11:29

Dopravní podniky v Plzni spouští naostro novinku, která má cestujícím zase o něco usnadnit život. S potvrzením transakcí z e-shopu už nemusí k bankomatům, ale rovnou do vozů MHD.

platba kartou v MHD

Do zkušebního provozu novou službu "Validace e-shopových transakcích ve vozech PMDP" pustily dopravní podniky v Plzni na úplném konci loňského roku. Po několika týdnech testování se projekt rozjel naplno.

V praxi to znamená, že všechny transakce, které provedou cestující přes e-shop, mohou potvrdit přiložením karty k terminálu ve vozech MHD. Do současné doby museli pro potvrzení transakce nejprvě k bankomatu České spořitelny. "Během pilotního provozu nebyly evidovány žádné stížnosti ani náměty na zlepšení ze strany zákazníků. Držitelé nových Plzeňských karet tak mohou bez problémů využívat e-shop Plzeňské karty a transakce dokončit při první cestě MHD pouhým přiložením Plzeňské karty k vozidlovému terminálu, který umožňuje nákup jízdenky bezkontaktní bankovní kartou, což je terminál s barevným displejem," říká mluvčí dopravní podniků Kateřina Fránová.

"Jsme rádi, že se nám povedlo odstranit další bariéru pro nákup jízdného a naši zákazníci mohou plnohodnotně využít e-shop Plzeňské karty z pohodlí domova,“ říká Michal Kraus, předseda představenstva Plzeňských městských dopravních podniků.

Novinka nejspíš zvedne i zájem o samotný e-shop PMDP: Jen co se totiž novinka validace ve vozech zavedla, už to bylo na oblibě e-shopu znát. "Už během pilotního provozu jsme zaznamenali nárůst využití e-shopu Plzeňské karty v porovnání se stejným obdobím  minulém roce,“ říká Kateřina Fránová. "Věříme, že v následujících měsících počet transakcí nadále poroste.“

FOTO: ilustrační

 

Informace o nabití karty se do systému dostává zhruba do 2 hodin od zaplacení nákupu. Validace ve vozech PMDP se týká pouze nových Plzeňských karet vydávaných od března 2015 (Plzeňská karta je orientována na výšku a nese čárový kód). Validace na bankomatech České spořitelny nebo na Zákaznických centrech PMDP je i nadále jedinou možností pro držitele původních Plzeňských karet.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24