Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stávka v Německu komplikuje dopravu na hraničních přechodech

08.01.2024 11:16

V Německu probíhá stávka zemědělců a živnostníků. Protesty se dotýkají i Čechů, komplikují dopravu.

8

„Chtěli bychom informovat veřejnost o protestu zemědělců, který probíhá dnes, a měl by probíhat i zítřejšího dne, na území Spolkové republiky Německo. Zemědělské stroje budou blokovat a zhoršovat průjezdnost na pozemních komunikacích, počítejte tedy s případnými problémy, pokud vaše cesty směřují do Německa,“ informuje obyvatele nejen Plzeňského kraje Pavla Burešová, mluvčí policie.

„Z hraničních přechodů v Plzeňském kraji se tato záležitost týká hraničního přechodu Folmava, kde zemědělci za hranicemi České republiky protestují. Podotýkáme, že prozatím je v této souvislosti situace na území našeho kraje bezproblémová,“ dodala mluvčí.

Policie aktuálně hlásí komplikace v Karlovarském kraji. „V souvislosti se stávkou německých farmářů je v současné době neprůjezdný hraniční přechod Boží Dar/Oberwiesenthal. V místě je policejní hlídka, která situaci monitoruje a v případě potřeby navádí řidiče na objízdné trasy,“ uvedla dnes ráno policie na síti X.

Problémy jsou i v Jihočeském kraji. „Podobné problémy musí řidiči, zvlášť kamionů, očekávat i na hraničním přechodu Strážný. Aktuálně jsou kamiony odstaveny před hraničním přechodem v délce kolony cca 1,5 km. Blokáda zemědělců je zhruba 4 km od hraničního přechodu na území Německa,“ uvádí policie na sociální síti.

Hraniční přechod Strážný a komunikace směr Německo byla podle informací Bavorské policie zprůjezdněna i pro nákladní dopravu.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT