Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

V Plzni roste sportovní areál pro hokejovou akademii - FOTKY

04.10.2017 7:02

U Home Monitoring Arény v Plzni se rozeběhla velká stavba. Vyrůstá nové víceúčelové hřiště. Sloužit bude hokejové akademii. Přinášíme aktuální informace i fotky ze stavby!

foto-qap-cz (1)
foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (10)

Mezi velkým zimním stadionem a tréninkovým areálem HC Škoda Plzeň v Doudlevcích běží naplno stavba nového sportoviště. Do konce roku tam vyroste areál určený hokejové akademii.

Stavba se oficiálně rozjela už v průběhu léta, teprve nyní ale nabírá skutečně na obrátkách. "V rámci akci bude zrealizována výstavba víceúčelové sportovní plochy s umělým povrchem o rozměru 18,8 metru krát 65,5 metru, na které budou umístěná dvě víceúčelové hřiště. Hřiště bude možné využívat pro tenis, nohejbal, basketbal, malou kopanou. Bude mít umělé osvětlení. Součástí hřiště je i železobetonová opěrná zeď, nové přístupové chodníky ke hřišti," říká Petr Zelenka zástupce vedoucího Odboru správy infrastruktury Magistrátu města Plzně.

Stavba areálu s sebou nese také přeložky plynovodu a horkovodu v okolí. Cena jen realizace sportoviště je zhruba 8 a půl milionu bez DPH.

"Hřiště je nezbytně nutné pro sportovní rozvoj hokejové mládeže, tréninkové a společenské účely a zejména je jednou z podmínek pro získání statutu hokejové akademie hokejovým klubem," dodává Petr Zelenka s tím, že hotovo by mělo být v průběhu letošního prosince.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT