Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

V Plzni už se plánují rozsvícení vánočních stromů

12.11.2017 14:43

Nejen město, ale už o jednotlivé plzeňské obvody plánují letošní slavnostní rozsvěcování vánočních stromů. Ve stejném termínu se rozzáří na náměstí i na Slovanech.

FOTO_QAP_CZ (44)

Rozsvícení vánočního stromu na náměstí Republiky patří k tradičním akcím nejen pro Plzeňany, ale do krajské metropole často míří i lidé z okolí. Letos je opět na programu o první adventní neděli, tedy 3. prosince.

Slavnostně strom rozsvítí primátor města Martin Zrzavecký spolu s plzeňským biskupem Tomášem Holubem v 18 hodin, následovat bude vystoupení skupiny Spirituál kvintet. Chybět ovšem nebude ani doprovodný program, který na náměstí odstartuje už v 16 hodin, kdy se na pódiu představí dětský pěvecký sbor Jiřičky, hned po něm Consortium musicum, od 16:35 pak Divadlo Dialog s vánočním představením. V 16:55 vystoupí Plzeňský MLS – malý lidový soubor a v 17:30 Ambito Orchestr – ZUŠ Sokolovská Plzeň.

V neděli 3. prosince se bude vánočním strom rozsvěcovat i na Slovanech před obvodní radnicí. Ve 14:30 vystoupí Plzeňský MLS, hned nato konTAKTovka, následovat bude kytarové vystoupení a Meteláček. Samotné rozsvícení je na programu v 17 hodin, opět zahraje i Žesťový soubor ZUŠ Chválenická a v 17:25 se předvede Taneční Akademie Plzeň.

O oblíbené akci mají už jasno také v Křimicích. Tam si navíc pospíší, slavnostní rozsvícení proběhne už 26. listopadu v Chebské ulici vedle hasičské zbrojnice. Program začne v 16:30, vánoční strom se pak poprvé rozsvítí v 17 hodin. Na místě bude možné koupit například křimický kalendář a chybět nebude ani svařák nebo čaj.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT