Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Zdrogovaná žena vbíhala před jedoucí auta, ohrožovala sebe i řidiče

25.01.2021 13:40

V pátek před desátou hodinou večerní musely hlídky městské policie zakročit u křižovatky ulic Korandova x Nerudova. Důvodem bylo opakované hlášení na linku 156 o nebezpečné ženě.

FOTO_QAP-CZ

Žena nekontrolovaně vbíhala před bezprostředně projíždějící vozidla a byla viditelně zraněná v obličeji. "Jako první dorazil na místo psovod s kolegou a začal okamžitě situaci řešit. Žena nesrozumitelně něco křičela a máchala kolem sebe rukama," uvedla mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová s tím, že strážníci se ji snažili uklidnit. Když se ale k ženě přiblížili a vyzvali ji, aby odešla ze silnice, dotyčná se rozběhla k chodníku, kde zakopla o obrubník a upadla na trávník. "Zjistit bylo v tu chvíli nutné, jestli si neublížila a nepotřebuje lékařské ošetření. To rezolutně odmítla, místo vděku začala však snášet na hlavu strážníků samé neslušné nadávky," pokračovala Jana Pužmanová.

Žena začala kolem sebe nekontrolovaně kopat a znovu máchat rukama. "Současně tou dobou dorazila další hlídka, která přivolala záchranáře a vyzvala ženu, aby se podrobila testu na přítomnost drog a dechové zkoušce. Test na drogy vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin a metamfetamin. Dechovou zkoušku nebylo možné úspěšně dokončit. Agresivita ženy začala totiž znovu stoupat, kopala kolem, přičemž se pokoušela vstát a zabránit tak strážníkům v provádění úkonů," dodala Jana Pužmanová s tím, že k částečnému zklidnění došlo až pomocí donucovacích prostředků.

Zfetovanou ženu nakonec záchranáři odvezli k ošetření do nemocničního zařízení. "Po naložení do sanitky začala ale znovu vyvádět. Vyvlékla se z popruhů, kterými byla upevněna při převozu na lůžko a pěstmi nebezpečně máchala kolem. Strážníci, kteří asistovali při transportu okamžitě zasáhli, zklidnili ji donucovacími prostředky a nasadili ji pouta na ruce," řekla mluvčí Městské policie Plzeň.

Devětatřicetiletou ženu po ošetření v nemocnici transportovali k akutní intoxikaci na protialkoholní záchytnou stanici. Druhý den byla předvedena ke zjištění totožnosti na policejní oddělení, kde ji vypsali strážníci pokutu.

Foto: Qap.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT