Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Cestujícím na nádraží v Plzni už slouží nové pokladny - FOTKY

22.08.2023 7:49

Výpravní budova hlavního vlakového nádraží v Plzni prochází rekonstrukcí. Zprovozněny ale už byly nové pokladny, které najdou cestující na zcela novém místě.

Pokladny nove nadrazi plzen foto QAP (1)
Pokladny nove nadrazi plzen foto QAP (1)Pokladny nove nadrazi plzen foto QAP (2)Pokladny nove nadrazi plzen foto QAP (3)Pokladny nove nadrazi plzen foto QAP (4)Pokladny nove nadrazi plzen foto QAP (6)Pokladny nove nadrazi plzen foto QAP (5)Pokladny nove nadrazi plzen foto QAP (7)

Budova je z roku 1905 až 1907 a je památkově chráněná. Proto také celá rekonstrukce probíhá pod dohledem památkářů. Dolní hala se proměňuje, po rekonstrukci ale najdou cestující na stejném místě např. sochu Hutníka. Na jiném místě jsou zmodernizované pokladny, nově je najdete pod schodištěm.

Nové pokladny už začaly sloužit cestujícím. Kvůli stále probíhající rekonstrukci k nim ale vedou provizorní koridory z obou stran podchodu. Díky otevření pokladen, mohly začít další práce také v horní hale.

Právě tam budou umístěny i toalety, jejichž uvedení do provozu se také blíží. "Někdy v září bychom chtěli otevřít toalety, na konci roku zprovoznit horní a dolní halu. Takže na konci roku už by to měl být takový ucelený fungující celek. Na jaře 2024 potom administrativní a komerční prostory. A zbyde nám prostor před nádražím, kam se má např. stěhovat i městská policie a teď jsou tam přestěhovaní uklízeči vlaků apod.,“ řekl QAPu při Dni otevřené stavby Petr Toman ze Správy železnic, který má stavbu na starosti.

Fotky z prohlídky rekonstruovaného nádraží najdete ZDE.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství