Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vlak projel návěstidlo! Hasiči evakuovali 130 osob

24.07.2023 16:14     24.07.2023 18:47

K incidentu došlo po půl čtvrté odpoledne na jižním Plzeňsku na železniční trati 191 v Nezvěsticích. Naštěstí se vlak nesrazil s protijedoucím, jehož strojvedoucí začal také brzdit. Provoz byl obnoven v 18:20 hodin!

koleje Milan Janoch

"V Nezvěsticích jsme společně s hasiči SŽ evakuovali asi 130 osob z rychlíku poté, co došlo k projetí návěstidla," informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Provoz vlaků na trati mezi Blovicemi a Nezvěsticemi je přerušen.

"Vlak R 666 ukončí jízdu ve stanici Horažďovice předměstí. Cestující využijí vlaku Os 8914, který vyčká příjezdu zmiňovaného vlaku. Současný vlak R 669 ve stanici Nezvěstice je předmětem šetření a musí vyčkat do obnovení provozu. Náhradní vlak R 669 bude ze stanice Horažďovice předměstí veden opožděně přibližně o 40 minut," informují České dráhy s tím, že mezi stanicemi Nezvěstice - Blovice a zpět je zavedena kyvadlově náhradní autobusová doprava.

Veškeré okolnosti události na místě zjišťovali policisté.

"Rychlík jedoucí na České Budějovice přejel v železniční stanici Nezvěstice navěstidlo se signálem Stůj. Strojvedoucí ihned začal brzdit a tak zareagoval i druhý strojvedoucí, který jel v opačném směru," uvedla mluvčí policie Eva Červenková.

Ke srážce naštěstí nedošlo. "Vlaky od sebe zůstaly ve vzdálenosti cca 440 metrů, nedošlo ke srážce a ani nedošlo k žádnému zranění asi 130 cestujících z vlaků. Dechové zkoušky u strojvůdců jsou negativní," doplnila tisková mluvčí policie. s tím, že kriminalisté z Městského ředitelství policie Plzeň zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT